Nordkap

LMC-T.E.C. Klub Danmark på Nordkap

Lidt om turen til Nordkap, vi mødtes på Hokksund Camping Stryken
3300 Hokksund lørdag den 30. juni hvor vi lige fik hilst på hinanden og fik lagt en plan for den videre kørsel til Nordkap. Der var planlagt mindst 14 dage til at køre til Nodkap vi skulle jo meget nødigt blive overanstrengt, jeg vil ikke komme med en beretning på turen derop, men jeg vil da lige nævne at vi kørte igennem Eropas længste tunnel, efter det kom vi ud på nogle udfordringer med kørsel med campingvogn her skal jeg da lige nævne Ørnevej og Trollstien, hvis man engang vil en tur til Norge så er det en natur oplevelse man ikke glemmer i mange år.


Men nu nærmer os målet. Vi skal over Finnmarken til Olderfjord,  til venstre ind på E69 mod Nordkapp. Vi kører langs Porsanger fjorden, håber vi møder en masse rensdyr.

Gennem Nordkapptunellen under  Magerøsundet til Magerøya. Hvis alt er gået som planmæssigt og vejret er med os, fortsætter vi til Nordkapp plateauet, hvor der fricamperes i 2 døgn. Vi har alternative muligheder hvis vejret ikke er med os.

Nordkapp rejser sig stolt og mægtig 308 meter op af det arktiske Barentshavet. Nordkapp er endepunktet mod ishavet i nord. Denne bratte og karakteristiske fjeldvæg er Europas nordligste punkt.

Her venter dig natur oplevelser for livet – hele året rundt !     Nordkapp er, og har altid været, et mål for eventyrere. Den italienske præst Fransesco Negri, som besøgte Nordkap i 1664, er den første turist vi kender til. Nordkapp er turistmål for mennesker fra alle verdens hjørner.

Fælles for alle er drømmen om at hvile blikket på den uendelige horisonten længst i nord og vide at nu er målet nået, man kommer ikke tættere på nordpolen med bil.

Nordkapphallen holder åbent året rundt, og er et servicecenter for besøgende til Nordkapp. Hallen indeholder mange faciliteter. Supervideografen viser Ivo Caprinos film “Nordkapps 4 årstider”. I den underjordiske tunnelen findes udstillinger fra Nordkapps lange historie som rejsemål. St. Johannes Kapel er verdens nordligste  kapel og i kombination med “Nordkapp Suiten”, et populært sted for bryllupsarrangementer. En spændende souvenir- og gavebutik.

Hvis der skulle være nogen som meget gerne ville vide mere om turen giver jeg da gerne en mundtligt redegørelse på klubben generalforsamling lørdag den 29. september.

Scroll til toppen