LMC-T.E.C. KLUB DANMARK

www.lmc-tecklubdanmark.dk


LMC-T.E.C. Klub Danmark i Holland 2014

I løbet af uge 16 kom alle deltagerne til Camping Het Amsterdamse Bos, som var en god plads, det glæder os at der var nye medlemmer af klubben der deltog, som de sagde ved afgang fra pladsen i har ikke skræmt os væk vi deltager gerne igen en anden gang.


billeder og tekst: Keld Pedersen

På tur til Keukenhof

Torsdag kørte vi til Keukenhof. 

Det kostede 7 Euro for at Parkere - og 30 Euro for 2 indgangsbilletter - lidt dyrt - men en flot park som sikkert koster rigtig meget at holde. Bl.a. er der godt 1000 forskellige arter Tulipaner - mange forskellige slags påske og pinseliljer og utallige hyacinter - og andre løgplanter og alt er sorteret i farver – og afstemte i bede.. og forskellige mønstre - og det er rigtig smukt.

Der er også skønne Glashuse/Pavilloner fyldt med blomster - bl.a. et med ene orkideer - det er ret enestående. Derfra kan man gå ind i endnu en fantastisk blomsterpark - indendørs - fyldt med løgplanter - man beruses totalt af duften.
Vi var godt trætte efter denne tur - vi havde travet i ret mange timer - for vi ville jo gerne se så meget som mulig - men nåede alligevel ikke at se alt - så det ville kræve en dag mere - mindst.


Keukenhof har været verdens største blomsterpark i over 50 år.

Keukenhof (kan oversættes til "Køkkenhave") er en blomsterpark beliggende nær Lisse i Holland. Keukenhof er verdens største blomsterpark, der i henhold til parkens egen hjemmeside rummer omkring 7.000.000 blomsterløg, der hvert år plantes i den store park. Arealmæssigt dækker området 32 hektarer. Keukenhof er anlagt på et jagtareal fra det 15. århundrede. Der lå oprindeligt et slot på stedet, hvor grevinden brugte stedet som urtehave, deraf navnet. Siden har skiftende ejere haft jorden i besiddelse.

Haven blev etableret i 1949 på initiativ af den daværende borgmester i Lisse. Hans idé var at lave en blomsterudstilling eller nærmere en messe, hvor avlere fra såvel Holland som resten af Europa kunne vise deres varer. Hensigten var naturligvis at fremme eksporten af blomster og blomsterløg.

kilde: wikipedia
OSTEMARKED I ALKMAAR


Fredag var vi på ostemarked i Alkmaar. Vi kørte ind til Alkmaar kl. 9.30 og parkerede i det store P. hus ved Nordre Arkade og gik over broen ind til Torvet, hvor der var skærmet af og en masse oste lå på jorden linet op i lange rækker. 

Mange turister var allerede samlet for at se når ostene blev handlet – lagt på kærrer og hentet af hvidklædte bærere med forskellig farvet hatte på – grønne – røde – gule – blå – alt efter hvem de hørte til.

De hentede så de fyldte kærrer som de bar i seler der hængte på skuldrene – løb ned til vejerboden hvor de blev vejet og de blev så købt ved håndslag. Når ostene var solgt blev de læsset om på trækvogne, og kørt ned til de ventende lastbiler.

På pladsen var der en masse boder hvor der blev solgt forskellige ting, lige fra souvenirs og oste,  til træsko og keramik. 

Efter at have oplevet det spændende ostemarked, valgte nogle en tur til fods rundt i byen, mens andre tog på kanalrundfart.

Herover: sakset billede fra Hollandsk turistguide


Lørdag gik turen til Amsterdam

Vi tog metroen ind til Amsterdam der stoppede lige i centrum af byen, vi var på kanalrundfart i 1½ time, hvor vi så mange seværdigheder. Efter sejlturen skulle vi i Madame Tussauds, men da vi kom frem til museum et var der en meget lang kø og vi besluttede at det måtte vente til en anden gang. På selve turen havde vi rigtigt fint vejr om dagen og lidt køligt om aftenen, så der blev jo også tid til langbord og hygge på hele turen